B&B Vol Liefde! (2024, Afl. 17) - Albert op de biechtstoel - Hoe Vrouwen Denken (2024)

Table of Contents
Robert Jan Mirjam Arno Albert

door Betty Kapel Reageer

Wat eerder allemaal al gebeurde

B&B Vol Liefde! (2024, Afl. 17) - Albert op de biechtstoel - Hoe Vrouwen Denken (1)

Bron: eigen creatie (BK)

Ook deze aflevering is weer enerverend: Robert Jan hakt een knoop door, Marcel wil dat Mirjam aan zijn aasje knabbelt, op de markt in Frankrijk is er volop ‘ambiance’ en Albert zit op de biechtstoel.

Robert Jan

Robert Jan is er al heel vroeg tussenuit gepiept, hij moet nadenken. Hij vindt het allemaal te saai en voorspelbaar worden en dat is niet wat hij wil. De vraag is dus: wie is op dit moment de meest stabiele en voorspelbare factor in het huis? Om de klap wat minder hard aan te laten komen, neemt hij gebak mee. Els vermoedt dat het een afscheidsgebakje is en ze heeft natuurlijk gelijk, want zij mag mee voor een wandeling en een afscheidspraatje met veel tranen. Uiteindelijk vindt ze het wel prima zo, want de situatie werd er voor haar echt niet leuker op, met al die andere dames. Niets aan de hand Els, jij komt wel weer terug!
Margreeth pakt de koe bij de horens en pikt meteen de oude kamer van Els in. Ze vermoedt dat ze nog wel een tijdje zal blijven. Misschien heeft ze wel gelijk, want Robert Jan houdt stiekem toch wel van haar panterprintje, haar rebelse gedrag en gezonde eetlust.

Mirjam

Tijd voor de dagelijkse evaluatie, ook deze keer weer met Thapsie. Ze vraagt Mirjam hoe de lunch was en is verbaasd als ze hoort dat het wéér een gesprek was dat geheel en al om Marcel draaide, ondanks haar goede raad om eens wat vragen te stellen aan Mirjam. Even verderop kijkt Marcel terug op zijn heldhaftige poging om haar een mooie middag te bezorgen met lekker eten en volop romantiek. Helaas is die missie faliekant mislukt, het is dus tijd voor hem zich terug te trekken om in militaire termen te blijven.
Onbewust van het stille drama dat zich afspeelt in de andere tent, zit Rick te pingelen op zijn gitaar, hij is een liedje aan het schrijven voor Mirjam. Hij vond het gisteren juist leuk en positief, en dus is hij hartstikke blij.
Marcel is klaar om Mirjam in te lichten over zijn vertrek, maar helaas zit Rick ook aan tafel. Hij begint een hele uiteenzetting over zijn huis en hoe hij het gebouwd heeft en de omgeving, kortom, niet stil te krijgen. Marcel onderbreekt hem, want hij moet zijn verhaal echt kwijt. Als Rick is afgedropen, begint hij met zijn relaas. Hij heeft echt het idee dat hij geen goede kans heeft gekregen om ook iets te weten te komen over Mirjam. Tip voor je volgende slachtoffer, Marcel: timemanagement is belangrijk. Hou dus je eigen verhalen wat korter en gebruik de overige tijd om vragen te stellen. Vinden vrouwen fijn.
Tot slot hierbij de famous last words van Marcel: “Ik voel me als een vis op het droge, het wordt tijd het water weer op te gaan. Hopelijk hapt ze nog een keer in mijn aasje.” Eh, nou… houdoe en bedankt Marcel!
De schok van het vertrek is al snel vergeten, vooral als Rick muziek gaat maken. Mirjam vervalt in superlatieven als ze het over hem heeft. Warm, zachtaardig, lief, eerlijk, echt, én hij heeft passie! Zo, dit is een combinatie die ik niet aan zag komen!

Arno

De date van Arno en Niels is aan! Tijd om elkaar beter te leren kennen. Arno loopt al bonjour roepend over de markt. Hij wil Niels laten zien dat er ‘ambiance’ in overvloed is, daar waar hij woont. Al lopend langs de stalletjes worden de eerste pikante grapjes over worsten uitgewisseld. Kortom, de sfeer is optimaal! En na de tour du marché is het tijd voor een terrasje en een kruisverhoor. Dat valt positief uit, Arno krijgt alleen maar goede antwoorden en wordt overspoeld met complimentjes die hem verlegen maken. Love is in the air!
Na terugkomst gaan ze lekker in het zonnetje zitten met z’n drieën en dan blijkt dat Emil, die op zoek was naar de ideale plek voor zijn date met Arno, in hetzelfde plaatsje is geweest als zij. Hij schrikt er zelf van, tenslotte wil niemand overkomen als een stalker!

Albert

Albert zit ergens mee. Hij moet iets opbiechten aan Joyce. Na wat prietpraat over hoe ze zich voelt, schuift hij wat ongemakkelijk heen en weer op zijn stoel en steekt van wal. Hij probeert zich eerst in te dekken door te zeggen dat wat er is gebeurd voor haar komst heeft plaatsgevonden. Het kan eigenlijk heel kort, Albert, kom op. Je hebt liggen viezevozen met Malgosia en dat wil je opbiechten, klaar!
Maar hij houdt schijnbaar wel van wat drama, dus hij doet het hele verhaal in geuren en kleuren uit de doeken. Hij begint met de verleidelijke, weelderige borstpartij van Malgosia die hij natuurlijk stiekem heel aantrekkelijk vond. Ik vermoed dat hij de eerste avond al een natte droom had. En toen, op de derde avond gebeurde het. Want kijk, als je gaat joggen trek je natuurlijk een losse trainingsbroek aan en hij toen hij terugkwam, heeft ze een greep gedaan naar de inhoud van die broek. Hij heeft het toen maar allemaal over zich heen laten komen, wat moet je anders als man? Lust hè.
Joyce is niet gek, die wist dat dit ging komen. Volgens Malgosia was het niet eens enkel die ene avond, hij zou maar liefst twee nachten bij haar hebben geslapen. Albert ontkent dit. Joyce kiest ervoor om het verhaal van Albert te geloven, maar gezien het aanhankelijke gedrag van Malgosia tijdens haar hele verblijf, vermoed ik dat zij de waarheid heeft verteld. Afijn, de last is van zijn schouders, zijn hart is gelucht, dus ze kunnen door met hun ontdekkingsreis.
Joyce denkt dat ze gebakken zit, want ze wordt zelfs voorgesteld aan het nichtje van Albert. Eens kijken of dat lang duurt, want de nieuwe logé Alice is in aantocht! Het zal een weerzien worden, want zij en Albert kennen elkaar van vroeger. Ze wordt dan ook hartelijk welkom geheten door hem. Joyce is minder enthousiast, want ze merkt heel zuur op dat Alice wel twee keer zou oud lijkt als ze is. Kssst, áf, Joyce! Jij bent zelf ook geen piepkuiken meer!
Later mogen de dames zowaar in de kamer van Albert komen en worden ze getrakteerd op een muziekavondje. Joyce gaat meteen heel overdreven dansen en ik krijg daar dus de kriebels van. Oké, ik geef het toe, Joyce zit in mijn irritatiezone met dat neppe gedrag en haar hoge stemmetje. Not a fan.

B&B Vol Liefde! (2024, Afl. 17) - Albert op de biechtstoel - Hoe Vrouwen Denken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 5318

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.